The Flying Cow

The Flying Cow vinnare i Skaraborg 2008

Vinnare i SR Skaraborgs deltävling av Svensktoppen Nästa blev The Flying Cow från Falköping med låten If She’ll Look My Way.

Bandet består av Tomas Nilsson, Perra Ljungberg och Staffan Morud. De  träffades efter en krogrunda i Falköping för ett år sedan, och innan det ljusnade nästa dag hade de skrivit deras första låt tillsammans.
Alla tre har sina musikaliska rötter i 60-talsmusiken med förebilder som The Lovin’Spoonful, The Doors, The Monkies The Beatles och The Rolling Stones. I detta bandet kommer Countryinfluenserna fram och ger en karaktär av Nashville. 

Totalt skickades ett 30-tal bidrag in till SR Skaraborg tävling. Fem togs ut via en jury till en första omgång. Lyssnarna fick ringa och SMS-rösta och bestämde på det sättet vilka tre bidrag som gick till finalen vid Matfestivalen i Skövde den 29 aug.

Under hela Augusti fick lyssnarna rösta på dessa tre finalister och extra intensiv telefon och SMS-röstning blev det under finaldagen på Matfestivalen. 

Drygt 6.000 telefon-eller SMS röster blev det totalt. Vinnaren fick totalt ca 2.700 röster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista