Projektledaren har ordet

Efter första årets succé är det dubbelt spännande att nu dra i gång Svensktoppen nästa. Hur många kommer att delta? Hur mycket kommer den artistiska och musikaliska kvalitén att höjas?
–Jag är övertygad om att svaret är: många och mycket. Det säger Leif Eriksson, chef och ansvarig utgivare för SR Gävleborg, dessutom produktionsansvarig för del ett av Svensktoppen nästa.

Jag som är född optimist var överväldigad redan i fjol över intresset och kvalitén på bidragen och hur många oupptäckta artister vi har över hela landet.

I år inför vi ju en stor förändring. Det är att alla bidrag ska vara nyskrivna/originallåtar (alltså inga covers) och det ökar ännu mer värdet av tävlingen. Tänk att kunna gå från det egna skapandet till lokal tävling, lokalfinal och sedan tävla mot de övriga 24 bidragen och kanske hamna bland de tio finalisterna på Lisebergs stora scen i Göteborgs söndag den 23 augusti. Och sedan som segrare få möjlighet att slå sig in på Svensktoppen. Karriären kan gå från okänd till rikskänd artist på några månader.

Jag är verkligen stolt och glad att Sveriges Radio, som public service bolag, startat en artisttävling som hyllar den nyskrivna musiken, de hittills okända artisterna och struntar i artisten/bandets ålder eller hur snyggt stylade de är.

De flesta P4-kanaler kommer att ha sina uttagningar under perioden maj till i början av augusti och i många fall tillsammans med externa partners på stora scener och inför en glad och uppskattande publik.

Lycka till i Svensktoppen nästa! och jag hoppas vi ses på Liseberg söndagen den 23 augusti.
Leif Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".