Kunglig rap vann i Sörmland

Raptrion GK Monarken från Eskilstuna kammade hem den Sörmländska finalen av Svensktoppen nästa efter ett mycket tajt upplopp där juryn inte kunde enas kring vilken av två toppfinalister de skulle skicka vidare och där lyssnarnas sms-röster blev avgörande.

GK Monarken kallar sig kunglig rimleverantör och består av beatproducenten Sebastian Opava, rapparen och studioproducenten PSG Åke Andersson och det lyriska geniet Lillebror Erik Wiberg. Med låten Superhjälte fick de publiken på Parken Zoo i extas. De bjöd på energi, humor och glädje, något som märktes i juryn motivering: 

”Superhjälte är en skön låt som funkar både live och i radio - bra rap på svenska med underfyndig text. GK Monarken bjöd på en självklar energifylld show, levererad med självsäkerhet. Samarbetet mellan medlemmarna på scenen är uttrycksfyll, roligt och glädjefyllt att se och höra.” 

Juryn bestod av Caroline af Ugglas, Gabriel Forss, Anna Bergendahl och Johanna Iggsten. Juryn satt på 2/3 delar av makten och lyssnarnas sms-röster hade en vågmästarroll med sin tredjedel. En tredjedel som alltså blev avgörande i finalen. 

Av låtbidragen som kom in valde juryns ordförande, Johanna Iggsten, ut 13 låtar som juryn lyssnade på och deras fem favoriter gick vidare till finalen på Parken Zoo. Över 400 sms-röster kom in från lyssnarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista