SR Gotlands publik valde Maria

Länsfinalen på Gotland av Svensktoppen nästa avgjordes i direktsändning på Östercentrum i Visby fredagen före pingsthelgen. Fem låtar var uttagna till finalen och när expertjuryn och publiken röstat klart stod Maria Eliadis med låten Without you som vinnare.

Maria har själv skrivit låten tillsammans med pojkvännen Adam Alvermark, som naturligtvis följde tävlingen på plats. 

Sammanlagt röstade 812 personer varav 266 på plats och 544 via telefon. 

De tre jurymedlemmarna  röstade individuellt och hade olika bidrag som segrare. Men det var till slut folkets röst via telefon och röstning på plats, som avgjorde till Maria Eliadis fördel. 

Maria är 26 år och gillar kärlek, friskis, musik och sånt. Hon vill att den som lyssnar på hennes musik blir lycklig, galen, tokig, arg, ledsen, hysterisk eller glad.  

Den person som hon mest av allt vill ska gilla min låt är hennes pappa. 

Världens bästa låtskrivare tycker hon är Peter Lemarc, tätt följd av Adam Alvermark. Förutom musiken kan hon jympa och se glad ut samtidigt. Till vardags jobbar hon med kundservice på faktureringsföretaget Payex i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista