Sam Elliott klara vinnare i SR Jönköping

Det blev Sam Elliott från Tranås med Dancing Song som tog hem SR Jönköpings  deltävling i Svensktoppen nästa 2009.
– Känslan är helt obeskrivbar, de andra banden var sjukt bra, sa en strålande lycklig Axel Algmark, sångare i Sam Elliott till programledaren Hasse Pettersson efter den nervpirrande presentationen av vinnarna.

Billion Ocean från Vetlanda kom på andra plats och Marcus Löwemo band från Jönköping kom trea.
Sam Elliott charmade publiken i Rådhusparken, radiolyssnarna och juryn med sin glada svängiga pop, förstärkt med blåssektion. Det var jublande glada killar som tog emot segerpokal och blommor från juryns ordförande Dan Segerson, innan vinnarlåten Dancing Song framfördes en andra gång. 

Nu går bandet vidare som länets representanter till den riksomfattande omröstningen som startar i P4 premiär den 9 augusti. Samma kväll har de dessutom som vinnare en inspelning av finalen av Allsång i Gränna hamn. Sam Elliott har spelat tillsammans i drygt två år och killarna i bandet är Axel Algmark, Ludvig Gustavsson, Karl Horgby, Simon Larsson, Benjamin Karlsson, Martin Thunell och Joel Nylén. Alla 18-19 år och från Tranås med omnejd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista