Linda Friberg segrade i Gävleborg

Linda Friberg är 19-år och kommer från Gävle. Med låten Never let you down tog hon hem segern i SR Gävleborgs Svensktoppen nästa. Låten är skriven av Johan Jämtberg och Katarina Åslund.

Just nu är Linda Friberg på väg till Skåne för att under ett år utbilda sig på musikteaterskolan i Bjärnum. Hon är inriktad på musikal och teater. Drömmen är att kunna leva på musiken.

Linda Friberg är halvfinsk och det är med semester i Finnland som hon kommer ladda upp inför fortsättningen av Svensktoppen nästa.

– Jag är jätteglad och jag har aldrig varit så lycklig som just nu och det var fantastiskt att sjunga direkt i radion och inför en jättepublik nedanför scenen, säger Linda efter segern.

Totalt tävlade elva deltagare om den åtråvärda segerplatsen och det tävlande sjöng live till SR Gävleborgs sommarorkester på stora scenen på Slottstorget i Gävle.

Svensktoppen nästa var en del av stadens stora sommarsatsning Sommarkväll och sammanlagt har över 50 000 personer besökt de fyra kvällarna.

Det var en jury som valde ut delfinalisterna och segraren.

Juryns motivering:

"Med en ståpälsstämma tar hon sig an en svår låt i en svår genre. En starkt komposition och ett lika starkt framträdande ger henne platsen i Sverigefinalen".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista