Svensktoppen nästa! förändrade livet för den sjungande snickaren

Martin Häggström vann Svensktoppen nästa! 2009 med En Väg Tillbaks. Det blev det avgörande steget för att han skulle kunna lämna snickarjobbet och satsa på musiken. Nu uppmanar han alla som skriver egen musik att skicka in sina låtar!
– Tveka inte att ta chansen och vara med i Sveriges bästa live musik tävling! säger Martin.
 

 – Att gå hela vägen och dessutom lyckas vinna hela den riksomfattande finalen i Göteborg känns fortfarande helt fantastiskt! Det betyder väldigt mycket för min fortsatta musikaliska resa! 

En Väg Tillbaks är skriven av Martins kompis Patrik Norrman och tillsammans arbetar de just nu på ett album, för segern i Svensktoppen nästa! 2009 fick följder.
– Hela tävlingen och inte minst vinsten har öppnat nya dörrar och har gett mig massor av ny energi i mitt musikskapande och artisteri, berättar Martin. 
– Det viktigaste som hänt mig efter vinsten är flera saker. Till exempel mer musikjobb och viktiga uppträdanden som vid konserten för Världens barn som drog in en rejäl slant till just Världens barn. 

Musiken har alltid betytt mycket för Martin. Han är snickaren som drömt om att kunna försörja sig på musiken, som varit en hobby. Idag är det tvärt om.
– Fast särskilt mycket snickrande blir det inte just nu, och det är ju bra det också! 
– Att kunna livnära sig på musiken är fantastiskt! även om det kan innebära vatten och bröd ibland (rätt ofta förresten!), säger Martin med glimten i ögat. 

Vinnarlåten i Svensktoppen nästa! får chansen att prövas på Svensktoppen. 2008 års vinnare Camilla Wallins låt Vid Sidan Av Dig låg fem veckor på Svensktoppen, men Martin och Patriks låt hamnade på 13 plats i juryomröstningen och kom aldrig in. Det har inte hindrat de båda:
– Just nu jobbar jag och låtskrivaren/musikern och producenten Patrik Norman med ett album som vi har tänkt släppa inom kort, hoppas vi!
En Väg Tillbaks är en väldigt bra låt, en vinnarlåt!, och den kommer att finnas med på det albumet säger Martin och råder alla att skicka sina låtar till Svenstoppen nästa! 2010.
– Svensktoppen nästa var en resa som i alla fall jag aldrig ska glömma!

Lolo Tode Palm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".