Projektledaren: Låtskrivare och artister sökes!

Sverige sjuder av musik. I hela landet och över generationsgränserna finns begåvande låtskrivare, artister och musiker som skapar och spelar nya egna låtar.

Musik föds och utvecklas i skrivarhörn, med gitarr eller piano, genom datorns musikmjukvara, i hemstudion, i replokalen eller under spelningar. Kreativa ögonblick och musikaliska möten skapar pop, rock, soul, schlager och andra genrer som hörs i Sveriges Radios musikutbud.

Ett sätt att nå ut med sin musik till en stor publik är att skicka in ett låtbidrag till Sveriges Radios rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa!

Under våren och sommaren 2011 arrangeras tävlingen för fjärde året i rad och med hjälp av Sveriges Radios 25 lokala P4-kanaler. Runt om i landet kommer en mängd nya originallåtar att höras och tävla i Sveriges största radiokanal P4.

När Svensktoppen nästa! når den stora riksfinalen i augusti tävlar åtta slutligt utvalda låtbidrag om en utmanarplats till Svensktoppen.

Sveriges Radio har en lång tradition av musiktävlingar:

Ett tidigt exempel var Sveriges Radios popbandstävling som redan under 60-talet presenterade artister som bl a Björn Skifs, Tommy Körberg och Mikael Wiehe. Senare exempel är musiktävlingar som arrangerats i både olika lokala P4-kanaler (där bl a artister som Shirley Clamp och Martin Stenmarck medverkat och vunnit) och i P3.

Sedan 2008 pågår årligen P4:s stora satsning Svensktoppen nästa!

Intresset har varit stort från start. 2010 passerade antalet inskickade bidrag till tävlingen 1200. Två av tre tidigare vinnare av Svensktoppen nästa har i stor konkurrens från andra låtskrivare och artister kommit in på Svensktoppen, spelats i P4 och fått stor uppmärksamhet!

Så varför inte skicka in din originallåt till din lokala P4-kanal som tävlingsbidrag till årets Svensktoppen nästa? Du hittar mer information om tävlingen här på sajten.

Med vänlig hälsning,

Maths Broborg
Projektledare Svensktoppen nästa
Sveriges Radio