Svensktoppen Nästa

Här är startordningen i finalen

Artisterna har anlänt till hotellet och här släpper vi startordningen för finalen Svenstoppen Nästa på söndag. 

Så här lät det när finalisterna fick presentera sig själva. Kolla in filmerna och häng med hem till de som tog sig hela vägen till final i Svensktoppen Nästa 2011.

Startnummer 1: Manuel Fervenza

Uttrycker sig kort men koncist. "Jag är kort och gillar långa promenader på stranden...."

Startnummer 2: Matilda Jacobsson

En tjej som kontrar. "Jag tycker om yoga och korta promenader och mitt mål är att ligga 52 veckor på Svensktoppen", säger en kaxig Matilda, som backas upp av Idolstjärnan Neo som lovat dyka upp till finalen. Men varför begränsa sig till 52 veckor om man ska satsa högt Matilda...."

Startnummer 3: Loiz Blomberg

Loiz ztavar med Z och brukar bli retad av sina kompisar som kallar henne Danzbandzloiz... "Jag var så nervös när jag åkte hit i dag att jag har ätit upp alla snacks i baren", berättar Loiz modigt för alla under kickoffen på hotellet.

Startnummer 4: Filip Åhlman

Från Uppsala sökte han till Idol 2007 men då fick han inte ens träffa Peter Svartling... nu väntar Filip på sitt band som sitter på ett tåg på väg från Popaganda... "Man kan säga att de vänstrar lite nu"!, menar Filip.

Startnummer 5: A Bigger Boat 

Syskonen Malin och Viktor har tagit sitt bandnamn från sin favoritfilm HAJEN dvs... "we need a bigger boat".... Men något som inte alla känner till utöver det är att en av dem är huvudkaraktär i en på nätet.

Startnummer 6: Axel Algmark

Började med att spela trumpet och hans stora idol är Håkan Hellström. i Svensktoppen Nästa är han lite av en veteran som säger att "Nu har jag bara allt och vinna och inget att förlora. Men också avslöjar att han känner sig som ett födelsedagsbarn på åtta bast och inte kunnat sova senaste dagarna.

Startnummer 7: Gina

Trebarnsmamman som skriver låtar som terapi och nästan vill kräkas när hon ska stå på scen.... "Men jag är snäll och glad för det mesta"!

Startnummer 8: Frida Jung

Sist ut i startfältet men vill vinna såklart. Hon brukar klottra på sina armar för att hon är livrädd för att glömma texterna till sina låtar. "Jag är taggad till tänderna och alltid redo", säger hon och önskar alla sina medtävlanden lika mycket lycka till. Ödmjukt Frida!

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.