1 av 2
Svensktoppen nästas programledarpar! Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
2 av 2
Linnea Henriksson är gästartist på finalen. Foto: Preciouspeople.se

Lasse Kronér och Annika Jankell leder finalen

– Det ska bli jättekul att hitta Svensktoppens nya röst och att leda finalen tillsammans med Annika, säger Lasse Kronér.

Lasse Kronér och Annika Jankell leder den direktsända Svensktoppen nästa-finalen från Lisebergs stora scen i Göteborg 26 augusti.

Annika Jankell har varit programledare för Svensktoppen i fyra år. Jankell är en av landets mest meriterade programledare men vad få vet är att hon faktiskt har haft en låt på Svensktoppen, nämligen som textförfattare till Robert Wells Upp på berget 1985.

– Jag drömmer om att få se en Robyn, Darin eller Max Martin födas i finalen. Lasse Kronér är ett superproffs och det är skönt för mig som stockholmare att ha en göteborgare vid min sida på Liseberg, säger Annika Jankell.

Sångerskan Linnea Henriksson är gästartist under finalen i Göteborg. Finalen direktsänds i P4 Sveriges Radio söndag 26 augusti kl 14.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista