Tack för i år!

Årets Svensktoppen nästa är över och vilken fantastisk musikresa det har varit i P4 Sveriges Radio och på många av landets scener 2013!

De 959 inskickade låtar som nådde Sveriges Radios 25 lokala P4-kanaler under mars månad resulterade efter urval i närmare 50 deltävlingar, delfinaler och den avgörande finalen på Liseberg. Över 125 artister/grupper i hela landet har uppträtt live med sina tävlingsbidrag, både inför publik och i radio. Av dessa blev 25 vinnare av sina delfinaler, Åtta av dem nådde sedan efter juryurval finalen på Liseberg.

Ett stort antal röster från P4:s lyssnare har påverkat utgången av tävlingen både under delfinalerna och riksfinalen, sammanvägda med de olika jurygruppernas röster. När de åtta slutliga finalisterna uppträtt på stora scenen på Liseberg - och både jury och publik sagt sitt - var den elektroniskt norrskensskimrande poplåten Yellow med gruppen Eko vinnare av Svensktoppen nästa 2013. Stort grattis!

Nu väntar regelbundna spelningar av Yellow i Sveriges största radiokanal P4, en utmanarchans till legendariska listan Svensktoppen den 22 september - och för Eko ett erbjudande om medverkan i Melodifestivalen 2014.

Jag vill gärna å Svensktoppen nästas vägnar rikta ett stort tack till alla låtskrivare och artister i hela landet som skickat in sina låtar och berikat tävlingen med sin nyskrivna och nyinspelade musik. Jag vill också tacka alla i publiken som lyssnat, besökt Svensktoppen nästas finaler – och aktiverat sig genom att via sms rösta på sina favoritbidrag. Och naturligtvis alla som på olika sätt bidragit till tävlingen.

Jag hoppas vi ses igen 2014 när Svensktoppen nästa är tillbaka!

Med vänlig hälsning,

Maths Broborg

Projektledare Svensktoppen nästa!
Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista