Michael Fannon och hans mamma Jessika. Foto: David Hellgren/SR
Michael Fannon och hans mamma Jessika. Foto: David Hellgren/Sveriges Radio
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Michael Fannon firade segern i Norrtälje

7:46 min

Han har knappt sovit på natten, men han är för glad för att vara trött. P4 Upplands tävlande Michael Fannon har vunnit Svensktoppen nästa och P4 Uppland gratulerar förstås.

P4 Uppland kom med tårta och blommor till vinnaren Michael Fannon från Norrtälje, där han pustade ut hemma hos mamma. Hans bidrag Kommer tid kommer råd vann hela tävlingen och kommer nu att få chansen att prövas på Svensktoppen.

- Tack alla som röstat, säger en glad Michael Fannon.

Efter segern i Svensktoppen nästa på Lisberg i Göteborg igår har det varit hektiskt för Michael Fannon. Han tog tåget hem, men på grund av översvämningarna blev det en lång hemresa – först vid 04.30 måndag morgon var han hemma i Norrtälje. Han har inte sovit mycket, mest svarat på gratulationer på sms och i sociala medier, och gjort mängder av intervjuer.

– Jag kan fortfarande inte fatta att det har hänt, säger Michael Fannon.

Michael själv trodde inte själv att han skulle vinna. När han hamnade i den slutliga duellen mot P4 Göteborgs bidrag trodde han inte heller att det skulle gå vägen.

- Det är som en dröm som går i uppfyllelse, säger Michael.

Mamma Jessika är stolt och rörd idag. Hon berättar att Michael började med musik sen han var två år.

- Det började på en grillfest när han sjöng Sjörövar-Fabbe och En kulen natt, säger Jessika.

Michael hoppas kunna släppa ny musik snart och komma ut och spela. Lördagen den 12 september spelar han när P4 Uppland har öppet hus. Kl 19.00 står Michael på scenen utanför P4 Upplands lokaler på Bredgränd 7 i Uppsala.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista