Michael Fannon har väntat på sin utmanarchans sedan i början av september med vinnarlåten ”Kommer tid, Kommer Råd”. Foto: Anders Taberman / Sveriges Radio
Michael Fannon har väntat på sin utmanarchans sedan i början av september med vinnarlåten ”Kommer tid, Kommer Råd”. Foto: Anders Taberman / Sveriges Radio
11/10

Blir det Svensktoppen Nästa för Michael Fannon?

4:35 min

Den här veckan är det dags för årets Svensktoppen Nästa-vinnare att få sin utmanarchans. Michael Fannon har väntat sedan i början av september med vinnarlåten ”Kommer tid, Kommer Råd”. Men vem vet, den som väntar på något gott väntar kanske aldrig för länge"?

Michael sitter redo med mormor för att invänta resultatet nästa vecka.

Strövtåg i hembygden är tillbaka där vi är vana att höra den nämligen på förstaplatsen, 86 av sina 153 veckor har de varit etta. Det innebär mer än hälften av tiden på Svensktoppen – och just den här veckan med 319 poäng för Mando Diao-klassikern.

Vi får två nykomlingar”, Avicii med ”For a better day” på tiondeplatsen och CajsaStina Åkerström med ”Är det så här det känns att komma hem” på åttondeplatsen. 

Den enes bröd den andres död heter det ju, i svensktoppstermer uttryckt; Måns Zelmerlöw och Axwell/Ingrosso fick lämna listan med ”Heroes” respektive ”Sun is shining”.

För förra veckans utmanare Kikki Danielsson med ”Not about me anymore” blir det ingen listplacering.

Darin föll från första- till tredjeplatsen, åter efter blott en vecka i topp med ”Ta mig tillbaka”. Magnus Uggla klättrar tillbaka in i toppstriden och är nu tvåa med ”Jag och min far”.

På utmanarsidan fortsätter vi med trenden att ge artister chans till dubbelplacering på listan. Det har funkat hittills för Avicii och Måns Zelmerlöw, om än bara en vecka för Måns.

Nu är det First Aid Kits tur att utmana sig själv, aktuella med nya låten ”Waitress Song”.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista