Noomi vann Svensktoppen nästa 2016.
2016 vann Noomi med låten ”Intoxicated”. Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P4:s musiktävling byter namn

Svensktoppen nästa blir P4 Nästa

I år är det tionde året som P4 genomför sin stora musiktävling som hålls på 25 lokala kanaler och mynnar ut i en riksfinal. I år byter tävlingen namn till P4 Nästa och om två veckor är det dags att börja skicka in bidrag.

P4:s musiktävling Svensktoppen nästa startade 2008 för att lyfta det lokala musiklivet runt om i landet. Artister och låtskrivare kan skicka in egen, nyskriven musik till sin P4-kanal, därefter väljer en lokal jury ut ett antal bidrag som möts i en lokal final. Av de 25 vinnande bidragen lokalt väljs åtta sedan ut till en riksfinal. I år byter tävlingen alltså namn till P4 Nästa.

– Vi byter namn för att koppla tävlingen tydligare till kanalen P4 och peka på möjligheterna för både nya och etablerade låtskrivare och artister landet runt att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges största radiokanal, säger projektledaren Maths Broborg. Men även i fortsättningen kommer den vinnande låten att få en utmanarchans på Svensktoppen.

Förra årets vinnare, ”Intoxicated” med Noomi, blev nionde mest spelade låt i P4 under 2016.

Inskickningsperioden för P4 Nästa är 1 mars till 1 april 2017. De bidrag som sedan väljs ut att tävla lokalt i P4 Nästa spelas regelbundet i den lokala kanalen och publiken kan rösta på dem inför den lokala finalen. De åtta slutliga finalbidragen läggs på P4:s spellistor både lokalt och i riksprogrammen och är röstningsbara fram till riksfinalen. Den vinnande låten kommer att ligga på P4:s spellista i ett antal veckor till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista