Programledare och gästartister klara för riksfinalen i P4 Nästa

Nu är det klart att Annika Jankell och Linda Sundblad är programledare. Dessutom uppträder de åtta finalisterna i tävlingen och gästartisterna Darin, Pernilla Andersson och Noomi (förra årets vinnare).

Blir det Stiko Per Larsson, MIAH, Chris L Svensson, Sisanda, Frontback, Maija HomHom, Michi eller Jo' & Eliah som vinner P4 Nästa 2017? Det kommer avslöjas under den direktsända riksfinalen i P4 från Linköpings stadsfest den 26 augusti.

Innan vinnaren utses kommer de åtta finalisterna framföra sina bidrag och dessutom uppträder flera gästartister: Grammis-vinnaren Darin, den flerfaldigt prisbelönta Pernilla Andersson och Noomi – förra årets vinnare av P4 Nästa (då kallad Svensktoppen nästa). Artisterna är uppbackade av P4 Nästas husband under ledning av kapellmästare Andreas Landegren.

Programledare för riksfinalen av P4 Nästa är Annika Jankell och Linda Sundblad. Annika Jankell är journalist och programledare och har bland annat lett Svensktoppen, Melodifestivalen, Nyhetsmorgon, P4 Premiär och Jankell i P4. Linda Sundblad har varit artist sedan hon var 15 år och bland annat tävlat två gånger i Melodifestivalen och arbetat i många år som fältartist i svenska armén. Hon har dessutom varit programledare för P3 Star.

"Sveriges viktigaste musiktävling"

– Betydelsen  för artister att bli spelad på Sveriges största radiokanal är enorm. Mycket står på spel. Därför så oerhört spännande att få medverka när morgondagens stjärna föds. P4 Nästa är Sveriges viktigaste musiktävling om ni frågar mig, säger Annika Jankell

– Det krävs ett stort mod att vara med och tävla i musik och det är inte en självklarhet för alla. Det känns oerhört kul att få gå bredvid och uppleva artisternas nerver och känsla. Jag känner mig väldigt smickrad att programleda P4 Nästa tillsammans med fina och genuina Annika Jankell, säger Linda Sundblad.

Riksfinal 26 augusti i Linköping

Omröstningen för att utse en vinnare via sms är redan igång och på plats kommer publiken tillsammans med en jury kora vilken av de åtta artisterna som vinner P4 Nästa 2017.

Evenemanget P4 Nästa riksfinal 2017 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Visit Linköping och Linköping Konsert & Kongress.
Klockan 19.00 lördagen 26 augusti är det dags för riksfinalen av P4 Nästa 2017. Den livesänds inför publik i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress i samband med Linköpings stadsfest och direkt i P4.

Insläppet till Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress är kl 18. Det går inte att reservera platser och tillträde är i mån av plats. Vi rekommenderar att man på plats i god tid. Fri entré.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • i början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Riksfinalen hålls i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti. Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.