Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa
1 av 8
Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa 2017.
Stiko Per Larsson
2 av 8
Stiko Per Larsson intervjuas av programledaren Linda Sundblad. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Chris L Svensson
3 av 8
Chris L Svensson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Sisanda
4 av 8
Sisanda. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Frontback
5 av 8
Frontback. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Maija HomHom.
6 av 8
Maija HomHom. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Michi
7 av 8
Michi Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Jo´& Eliah
8 av 8
Jo´& Eliah Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
P4 Nästa 2017

Stiko Per Larsson är vinnaren av P4 Nästa 2017

0:57 min

Stiko Per Larsson med låten "Kumpaner” vann P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa, som direktsändes från Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Vinnarlåten ”Kumpaner” kommer att spelas i P4 och den 8 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

Stiko Per Larssons låt vann den direktsända riksfinalen av P4 Nästa där de åtta finalisterna spelade sina låtar live inför publiken på Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Bonuserbjudandet om medverkan i Melodifestivalen 2018 gick också till artisten. Motiveringen lyder: “Med en stor dos charm, stabil närvaro på både scenen och i sitt artistiska uttryck har juryn beslutat att erbjuda Stiko Per Larsson en plats i 2018 års Melodifestival”.

Finalisterna i rikstävlingen var:

 • "Kumpaner (Vi är som)" – Stiko Per Larsson (P4 Dalarna)
 • "That´s when we all come falling down" – MIAH (P4 Jönköping)
 • "Drive" – Chris L Svensson (P4 Kristianstad)
 • "If this is love" – Sisanda (P4 Jämtland)
 • "On and on" – Frontback (P4 Kronoberg)
 • "Skyskrapor" – Maija HomHom (P4 Stockholm)
 • "Friday night club escape" – Michi (P4 Malmöhus)
 • "Since" – Jo' & Eliah (P4 Uppland)

Om P4 Nästa

 • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
 • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
 • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista