Riksfinal 2018

Här är alla finalister i P4 Nästa 2018

Du röstar via sms med start 5 augusti kl. 13:00 och fram till en bit in i sändningen den 25 augusti.

1. Cool kid – Beside The Bridge

Beside The Bridge 2

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt1 till 72250

Ett pop/rock band från Bålsta. De blev upptäckta av brittiska akten The Vamps och fick öppna för dem under deras Europavistelse. De är nu aktuella med sin nya singel Cool kid och har fler singelsläpp planerade. De vann P4 Upplands lokala final.

2. Back on our streets – Spring City

Annielle, Miah och Noomi med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt2 till 72250

Annielle, Noomi och MIAH bildar bandet Spring City och började sin musikaliska bana under kyrkans tak i det lilla samhället Malmbäck. Det här bidraget vann P4 Jönköpings lokala final av P4 Nästa.

3. Lost forever – The Lovers Of Valdaro

The Lovers Of Valdaro med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt3 till 72250

The Lovers of Valdaro debuterar i P4 Nästa med Lost Forever, som beskrivs som fräsch nostalgi-syntpop. Bakom duon finns Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester. Det här bidraget vann P4 Stockholms lokala final av P4 Nästa.

4. Här och nu – Patricia Birgersson

Patricia Birgersson

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt4 till 72250

Patricia har haft ett uppehåll med musiken när det blev tillökning i familjen, men nu är det full fart framåt igen. Många mörka vinterkvällar har tillbringats i studion och det har resulterat i årets bidrag. Det här bidraget vann P4 Kalmars lokala final.

5. Fading light – Ewelina Westin

Ewelina Westin med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt5 till 72250

Ewelina tillbringar stor del av fritiden i sin provisoriska hemmastudio där hon skriver och producerar låtar. Förra våren släppte hon en musikvideo och nu jobbar hon på att färdigställa sin EP. Det här bidraget vann P4 Gotlands lokala final.

6. En kort sekund – Josias Andersson

Josias Andersson med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt6 till 72250

Josias Andersson höll länge sina låtar för sig själv. Men nu är han redo att dela med sig av dem. Låten "En kort sekund" är en låt om att vara glad över relationer – även om de är misslyckade. Det här bidraget vann P4 Skaraborgs lokala final av P4 Nästa.

7. Beautiful mess - Amandine Aupeix

Amandine Aupeix med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt7 till 72250

Låten Beautiful mess handlar om kärlek, om att känna starkt för någon och att det räcker med att sitta bredvid den personen för att vara glad och lycklig. Det här bidraget vann P4 Malmöhus lokala final.

8. Magic – Jahr

Jahr med logga

Rösta: Skicka p4nästa (mellanslag) låt8 till 72250

Han tillbringar mesta delen av sin tid i studion tillsammans med Mani Ajami och Oskar Nordenqvist för att jobba på sitt debutalbum. Mani och Oskar har även varit med och tagit fram årets bidrag Magic. Det här bidraget vann P4 Västerbottens lokala final.

Kostnaden är 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Mer info om röstningen och om artisterna hittar du här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".