Josefin Johansson och Titti Schultz leder P4 Nästafinalen

Lördag 24 augusti är det riksfinal av P4 Nästa och nu är det klart att Titti Schultz och Josefin Johansson blir årets programledare.

Finalen av P4 Nästa äger rum på Linköping Konsert & Kongress och direktsänds i P4. De åtta tävlingsbidragen och gästartisterna presenteras i inledningen av augusti.

I år har över 1 260 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och nu under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 P4-kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping.

Om P4 Nästa

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti.
Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista