1 av 7
2 av 7
Eleonor Nilsson
3 av 7
Emmelie Karlsson
4 av 7
Erica Larsson
5 av 7
Johan Falk
6 av 7
Isabella Sohlberg
7 av 7
Fredde Norum

Artister

Detta är våra sex finalister som tagit sig till finalen!

Fredde Norum

Jag heter Fredde Norum, fyller 22 år i sommar, och bor i Stenungsund. Musikintresset är något som jag har haft med mig så länge jag kan minnas. Själva spelandet började med trummor efter att mina föräldrar insåg att det nog var rätt instrument för mig. Jag spelade och slog nämligen på alla bord och tallrikar jag fick tag på. Efter att ha spelat trummor i olika band, samt i skolan, började jag att spela lite gitarr.
Jag lärde mig de ”3 ackorden” och spelade sedan mina favoritlåtar. Senare började jag också spela munspel och ukulele. Det var väl egentligen först för en 2-3 år sedan som jag på allvar började skriva egen musik. Sedan dess har jag skrivit ett 30-tal pop låtar med svenska texter. Den största influensen är Per Gessle som jag följt i 15 år nu. Jag har också många andra influenser men det gemensamma är att de alla skriver musik med starka melodier. Det är en häftig känsla när man kommer på en melodi som man verkligen tycker är bra.

Målet för mig är att bidra med musik som ger folk glädje. Precis såsom musiken har gett mig glädje!

Audition: Semifinal:  
Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN FREDDE

-----------------------------------------------------------------------

Eleonor Nilsson

Hej jag heter Eleonor Nilsson och jag kommer från Vargön.
Jag har hållit på med musik sedan jag var mycket liten. Fast om man skall räkna från när det började på allvar så var det när jag började i musikklass. Jag har inte någon speciell förebild, jag lyssnar nästan på all sorts musik. Sedan när jag hittar något jag verkligen gillar så lär jag mig utav det. Jag går den estetiska linjen på Birgersjöberg gymnasiet i Vänersborg. När jag pluggat klart så drömmer jag om att på något sätt få jobba med musiken. En rolig sak med mig är att jag många gånger kan spela dum för att få folk att skratta. Samtidigt som jag vill få folk att skratta så är jag också i många fall jätte rädd att göra bort mig. Att stå på scen för mig är helt underbart. När jag inte känner männsikor så kan jag vara ganska blyg. Men när jag står på scen då blir jag en helt annan person.

Audition: Semifinal:

Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN ELEONOR

-----------------------------------------------------------------------

Erica Larsson

Jag heter Erica Larsson och kommer från lilla Frändefors i södra Dalsland. Jag har sysslat med musik så länge jag minns, musiken har under hela min uppväxt varit i centrum i familjen.  

Mina främsta musikaliska förebilder är Eva Cassidy och Monica Zetterlund. Just nu jobbar jag i Oslo på dagis men väntar med glädje till den 18 augusti då jag ska börja studera vid Ingesunds folkhögskola, afrosång. En udda sak med mig är att jag absolut inte klarar av att andas i motvind. Att stå på scen är för mig att kunna etablera en musikalisk samhörighet med publiken och känna glädje i detta, jag drömmer om att kunna leva på min musik!

Audition: Semifinal:

Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN ERICA

-----------------------------------------------------------------------

Johan Falk

Hej jag heter Johan Falk Jag kommer ifrån början utifrån Sotenäs. Kungshamn/Smögen ute vid kusten. Jag har hållit på med musiken mer el. mindre sedan jag var liten och börjat krypa! =o)
Musikaliska föreblider har gått lite i perioder och vart bl.a Michael Jackson, Aerosmith, Metallica med flera... Annars så håller jag på och förbereder inför studier till hösten. Sökt lite olika skolor men det blir nog något inom grafisk design tänkte jag. Något speciellt med mig är att jag gör min egen musik och texter. Skulle det vara ngt jag har fobi för så är det i så fall småkryp och spindlar. Att stå på scen är helt underbart och en stor, stor mening med livet!!! Då mår jag som bäst!

Audition: Semifinal:

Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN JOHAN

-----------------------------------------------------------------------

Isabella Sohlberg

Jag heter Isabella Sohlberg och kommer från Orust. Musiken har funnits där så länge jag kan minnas. Jag är uppvuxen på ett musikställe med live-konserter som upplevts varje dag hela sommrarna. Jag har spelat i band i 6-7 år och gått tre år på musikgymnasium. Min musikaliska förebild och inspiration är erfarenheter från allt och alla, inte bara musik. Jag arbetar som servitris när inte benet är brutet och drömmer om ett intessant liv. Min udda talang har alla men jag hör varje dag att mitt skratt är extremt högt och konstigt speciellt när det bryter ut på allvar. Jag har en krypande fobi för myror. 

På en scen är man otroligt närvarande men samtidigt frånvarande. Det är fantastiskt om den där magiska stunden nås då man blir medveten om allt som händer, allting förstärks. Varenda rörelse på greppbrädan, blinkningar, andetag, toner och varenda muskel är på helspänn. Det är även prestation, avslöjande och utmanande men samtidigt stor glädje att stå på scen.

Audition: Semifinal:

Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN ISABELLA

-----------------------------------------------------------------------

Emmelie Karlsson

Jag heter Emmelie Karlsson, är bosatt i Vänersborg och har hunnit fylla 25 år i år. Jag har skrivit egna låtar så länge jag kan minnas. Mina musikaliska förebilder är Jewel, Peter LeMarc och Damien Rice. Till vardags arbetar jag som orderadministratör på ett större industriföretag i Vänersborg men drömmer givetvis om att kunna leva på min musik.
Att stå på scen ger mig en otrolig kick. Låtarna, som hunnit bli ett åttiotal, skriver jag oftast sent på nätterna. Fritiden ägnas annars åt fotboll (är målvakt i Vänersborgs IF:s damlag), vänner och film. En TV-favorit är Buffy - the Vampire Slayer.

Audition: Semifinal:

Rösta med SMS till 72250: P4VÄST SVENSKTOPPEN EMMELIE

-----------------------------------------------------------------------

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista