Linda Runesson

Linda Runesson, 35 år, från Halmstad är grafiker och administratör. Låten One look at you är en bluesig svängig låt.

Min pappa tjatade länge på mig att jag borde skriva en bluesig låt och så en dag stod jag i mitt kök och kokade mitt sedvanliga eftermiddagskaffe.

En stof kom upp i mitt huvud; ”One look at you” och där var första fröet till låten född. Sedan kom resten av texten och melodin som ett rinnande vatten. Ibland har man flyt.

Om att skriva och spela musik:

Jag har alltid haft musiken där ända sedan jag var barn och den har alltid varit en otrolig glädjekälla. Får jag inte hålla på med musik så känner jag mig inte riktigt hel. Den ger mig ett inre lugn och är som terapi för själen. Dessutom får man en otrolig kick varje gång man sjunger inför publik.

När det gäller skrivandet har jag inte skrivit eget särskilt länge, men så förra året bestämde jag mig att nu måste jag göra ett försök och det ångrar jag verkligen inte idag.

Det är häftigt att kunna förmedla något till andra och det är en helt annan känsla att sjunga en låt som man har skrivit själv än att sjunga en cover.

Drömmer du om att kunna försörja dig på musiken?

Ja det hade givetvis varit drömmen, samtidigt som det är väldigt viktigt för mig att hitta balans i livet.

Vilka inspirerar dig?

Min familj, vänner, allt jag har runt omkring mig. Naturen, vardagssituationer, minnen, tankar, möten, duktiga artister, musiker, spännande människor, andra kulturer, böcker, filmer.

Vilka fick dig att upptäcka och börja med musik?

Hemma gick skivspelaren alltid varm eftersom både mamma och pappa var väldigt musikintresserade. Det spelades allt ifrån Ola Magnell och Cornelis till Elvis. Pappa spelade gitarr och båda var dessutom aktiva i kör.

Mitt intresse för gitarren fick jag på allvar när jag hörde mina två äldre syskon spela och i tredje klass började jag också ta mina första lektioner. Sjöng gjorde jag ständigt, det fanns där naturligt redan från början.

Vad är det bästa med Halland?

Den tidiga våren, havet och att det är nära till övriga Europa.

Vad tycker du om Hallands musikutbud?

Det verkar finnas mycket bra lokala förmågor vilket är kul. Däremot borde det finnas fler ställen att spela på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".