Emma Hallin

Emma Hallin från Varberg, är mammaledig sedan två år tillbaka. Låten On a flyer skrev Emma för flera år sedan i ett pyttelitet studentrum i Bergshamra. Låten spelade hon snabbt in i replokalen med killarna hon spelade med då.

Om att skriva och spela musik:

Har alltid tyckt att det är kul. Skulle lika gärna kunnat målat, skrivit eller vad som helst annant, men nu råkade det bli musik.

Att göra musik är det enda som jag kan fastna i så mycket att jag glömmer tiden och att äta och sova. Det är förresten det som den här låten ”On a Flyer” handlar om.

Drömmer du om att försörja dig på musiken?

Japp

Vilka inspirerar dig?

Väldigt mycket mina vänner Elin Hedberg och min sambo Bjarki Kjellsson eftersom jag brukar presentera nya ideer för dom, och dom för mig.

Sedan saker som händer, en och annan låt har blivit till när jag blivit riktigt arg. Fast det är rätt sällan jag blir det.

Vem fick dig att upptäcka musik?

Det kom av sig själv men när jag började spela i band (”tjejbandet” Diza) började jag skriva lite mer för ett ändamål. Det var en början till att skriva mycket låtar och att vägra sluta spela musik.

Vad är det bästa med Halland?

Naturen, närheten till havet. Att kunna bada och jag älskar havsluften. Sen bor ju min underbara man här.

Vad tycker du om Hallands musikutbud?

Lite för lite alternativt. Majas i Varberg har bjudit hit en hel del bra band.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".