Linda Karlsson Johbarn

Linda Karlsson Johbarn, 25 år, från Varberg är frilansande musiker/artist och även frilansande bartender/servitris. Låten Det bästa som hänt mig skrev hon på ett hotellrum i San Agustin, Gran Canaria, när hon var där och spelade.

När jag satt och klinkade lite på mitt piano (som tack och lov överlevde flygresan!) fick jag en släng av hemlängtan och började fundera på kärleken och livet. Det var då som texten och musiken bara föll på plats.  

Om att skriva och spela musik: 

Jag har personligen inte så lätt för att skriva en låt på beställning. Jag har försökt några gånger men det blir ofta bara några rader.

De flesta av mina låtar börjar som en idé som jag snabbt skriver ner, eller spelar in på mobilen och så fort jag kommer till ett piano eller en gitarr ser jag till att skriva färdigt. Då brukar det gå fort!

Jag tror inte jag skulle överleva om jag inte fick spela och sjunga!

Drömmer du om att kunna försörja dig på musiken?

Självklart är den största drömmen att kunna försörja sig helt på musiken. Det bästa hade varit att få turnera med min egen musik. Bli en uppskattad och erkänd artist. Jag trivs lika bra på scenen som fisken i vattnet!

Vilka inspirerar dig?

Mina föräldrar har alltid varit stora inspirationskällor eftersom båda jobbar med musik och jag alltid fått vara med på konserter, körrepetitioner, gudstjänster med mera.

Jag har varit på två konserter som verkligen satt spår. Robbie Williams på Ullevi var otroligt mäktigt! Han är en fantastisk entertainer och låtskrivare och jag skulle inte tveka en sekund om jag någon gång fick chansen att träffa honom, eller ännu bättre få sjunga med honom.

En grupp som verkligen inspirerar mig är The Manhattan Transfer. Jag såg dom i Norrköping och jag satt med ett leende hela konserten! Den bästa stämsång jag någonsin hört. Den röstkontroll dessa två kvinnor besitter är helt otrolig. Det beundrar jag verkligen!

Men det finns även människor nära som inspirerar. Jag driver en musikteater tillsammans med min pappa för utvecklingsstörda barn. Det är underbara människor som verkligen förgyller och inspirerar en till att bara vara den man är!

Vem fick dig att upptäcka/börja med musik?

Jag är född in i musikens värld. Både mamma och pappa är musiker och det har alltid varit ett naturligt inslag i familjerna! Sedan har min piano och sånglärarinna Inga Johansson alltid varit en person som alltid uppmuntrar. Jag har även kulturskolan i Varberg att tacka för mycket. Orkestrar, lektioner och vänner.

Vad är det bästa med Halland?

Kusten, havet, sanden! Jag älskar havet och västkusten! Jag gillar till och med måsar. När man hör dom känner man sig hemma!

Vad tycker du om Hallands musikutbud?

Det finns många duktiga musiker i Halland och det är kul att det finns sådana här tävlingar där artister får en chans att synas. Det borde bli fler tillfällen.