Emma vände och vann

För första gången hittills tyckte radiolyssnarna och publiken på Vallarna helt olika. När SMS-rösterna räknats ledde Hannah Svensson klart. Lika klart tog Emma Hallin hem publikens röster och slutsegern i den tredje deltävlingen av Svensktoppen nästa.

 Det var i det närmaste fullsatt på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg när den tredje deltävlingen av fem avgjordes. Hannah Svensson var först ut med låten Something In Return, en ren jazzlåt. Hannah gjorde ett bra framträdande, hade som Falkenbergare hemmaplan och, vilket ingen i publiken visste, redan fått majoriteten av radiolyssnarnas SMS-röster.

 Det var med andra ord en rejäl motståndare som Emma Hallin skulle tampas med. Emma från Varberg har själv skrivt låten On a flyer, en stillsam ballad med en tydlig refräng. Tydlig nog att nå fram till publiken på Vallarna.

Omröstningen på scen går till så att först fylls radiolyssnarnas röster på i form av röda stenkulor i två rör. Därefter hälls vallarnapublikens röster i i form av blå stenkulor. Nu blev det klar ledning till Hannah Svensson som förbyttes till klar seger för Emma Hallin.

Allsångskväll

 Det blev en lång och innehållsrik kväll med Allsång på Vallarna där just allsången fick ett extra lyft tack vare svensk allsångs nestor - Bosse Larsson. Den här sommaren är det 30 år sedan han startade Allsång på Skansen.

  

Enda störningsmomentet på Ätranstranden var knotten som kom i stora svärmar och störde särskilt finalartisten, Siw Malmqvist, som ändå verkade trivas på scenen.