Peter Ottosson - Bring that Groove Back

Jag är en 32-årig sångare som skriver egna låtar och skapar musik i studios med kompletterande musiker/producenter. Anser mig vara en form av allkonstnär.

I detta helhetskoncept korsar de konstnärliga uttrycken varandra, förutom musiken så ingår foto/mode/rörlig filmform(video) i artisteriet. Dessa intressen samsas för att tillfredsställa det artistiska behovet. Men den största lyckan/det ultimata för mig som sångare är att få uppträda live på scen med min musik! Att få möta en publik som förhoppningsvis gillar det de hör och ser!

Till vardags studerar jag konstvetenskap på Stockholms Universitetet. Började med musik för över tio år sedan! Jämsides med sången så spelade jag akustisk gitarr samt keyboard. Men detta har jag nu överlämnat åt proffsen för att enbart inrikta mig på skrivandet och sjungandet!

Jag har prövat olika musikstilar genom åren, men den röda tråden rör sig inom pop!!! Förutom musiken och studierna så har jag jobbat med massor av olika jobb; modell, statist, handel, administration, lager, vård. Mitt liv har inte varit en rak väg att gå, tvärtom.

Mitt bidrag i denna tävlingen ’Bring that groove back’ handlar om reflektioner av förändringar och att se tillbaka på sitt liv. Försöka hitta ’glansdagarna’ igen med ’positiva ögon’. Brukar inte spela in coverlåtar men den är så gripande och underbar så jag kunde inte låta bli. Min musik och artisteri handlar om att förmedla olika känslor och uttryck!