Artisterna finalomgång 2

Här kan du läsa mer om artisterna i den andra finalomgången av 2009 års upplaga av Svensktoppen Nästa. 

De fem finalisterna i Radio Stockholms Svensktoppen Nästa omgång 2 presenterar sig:

Bidrag 01: CLEO ZATCH feat Fredric – D e du
”Jag heter Susanne Müller aka Cleo Zatch och jag hade tänkt vinna Svensktoppen Nästa! Jag är 27 år och har kämpat stenhårt i mitt liv för att få hålla på med musiken på en professionell nivå. Nu känner jag att jag har det självförtroendet som behövs för att lyckas med det. Jag känner att jag skulle kunna vara en bra förebild för många unga som gått igenom mycket i sitt liv, för det har jag med! Jag producerar, skriver mina texter och sjunger själv, men jag får också mycket hjälp från min pojkvän Andreas Englund. Vi har en studio hemma där vi skapar vår musik.

Jag samarbetar också mycket med en kille från Jakobsberg som heter Fredric, vi fick kontakt genom My space och har jobbat ihop med musiken i snart 1 år nu. Fredric rappar på låten som jag skrivit men han har skrivit sin egen text till den.”

Bidrag 02: KATTIS DAMKALIS & LINDA NILSSON – One Woman Show
Kattis Damkalis, ett yrväder från djupa skogarna i Tungelsta och Linda Nilsson, en obotlig optimist från Skogås är en sprudlande duo som ”spottar” ur sig hit efter hit (säger deras mammor...)

”Våra röster är en slående kombination och vi älskar helt enkelt det vi gör!!!! Vi hoppas självklart att vi når toppen denna gång,” säger tjejerna själva.

Bidrag 03: CHRIS LINDH – I Know

Chris har som låtskrivare arbetat med flera artister bland andra gode vännen Markoolio. Han har även varit japansk tonårsidol, sångare i Barbados, medverkat i ”Så ska det låta”, ”Doobi-Doo” och ”Julgalan”.


Bidrag 04: KAJSA BORG – Call the Police
”Jag heter Kajsa Borg, är 20 år och bor i Solhem i Stockholm. Är en gammal Rytmus- och RML-elev som just nu jobbar, är ute och spelar och skriver mycket musik hemma framför pianot. Har sedan ett par år tillbaka spelat inom de flesta genrer, allt från rock’n’roll och soul till visa och varit ute och spelat med diverse olika band.

I slutet av förra året kände jag att jag ville göra någonting alldeles eget där jag fick skriva musik med inspiration hämtad från mina idoler, band som Supertramp, Beach Boys, Billy Joel och många andra band från 60- och 70-talet. Ihop med min egna lilla touch blev det någon slags blandning av pop/rock och soul. Så i våras samlade jag ihop ett gäng musiker som jag spelat mycket med förut och vi spelade in en av de låtar jag skrivit ihop. Resultatet blev ”Call the Police”!

Bidrag 05: FREDRIK JOHANSSON – Lorelai
Den här killen kommer från Traneberg och har spelat, sjungit och uppträtt i hela sin uppväxt. På helgerna är han ofta ute och spelar irländsk folkrock med sitt band, Stamp’n Go Shanty men på fritiden skriver och spelar han in låtar i sin lilla hemmastudio, en blandning av pop och rock. Fredrik har också bandet Heroine som är aktuella med låten Lorelai. Han har spelat med olika band runt om i Skandianavien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista