Foto:Thomas Artäng
svensktoppen nästa 2012

Dags för final...!

Söndagen den 27 maj klockan 17 är det äntligen dags för vår lokala final efter en lång musikalisk resa som började redan i vintras.

8 grupper och artister gör upp om att i slutändan få en utmanarplats till Svensktoppen och en garanterad plats i den Svenska Melodifestivalen 2013. SMT Radio kommer också att producera inslag med samtliga lokala vinnare för programmet P4 Premiär.

Det bidrag som vinner på Grand skickas vidare till en ny jury som lyssnar på alla de 25 bidragen från Sveriges samtliga P4 stationer. 8 av dom skickas sen vidare till den stora direktsända finalen på Liseberg i Göteborg den 26 augusti.

Vi sänder det hela i P4 Uppland förstås med start klockan 17 men har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen till Grand på Trädgårdsgatan i Uppsala. Fri entré.......

Vi öppnar dörrarna klockan 16.15 då alla har gjort klart soundchecken och nervöst sitter och laddar i greenroom.

Sms röstningen avslutas inte förrän alla artister framfört sitt bidrag, så lyssna på låtarna här nedan, lyssna i radion eller på Grand hur dom också låter framförda live, och rösta på din favoritlåt!

Hitills har över 1200 röstat.......

Programledare är Christer Enqvist & Mona Wahlund som annars väcker dig på morgnarna i P4 Uppland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista