1 av 3
Ulf Elving i samtal med Kung Carl Gustav XVI, 1980.
2 av 3
Ulf och Peter Frohm i Grands kök.
3 av 3
En ung Ulf 1976.

Möt Elfving

Ulf Elfving föddes 1942 i Solna. När han var 15 år började han sommarjobba på en landsortstidning. Där tillbringade han sju somrar som bland annat reporter.

När Ulf var 22 år gammal, utlystes en diskjockeytävling i Sveriges Radio. Han anmälde sig och vann tävlingen som sedan ledde till jobb på SR. Ett år senare, hörde Svensktoppen av sig och ville ha honom som programledare. På Svensktoppen var han programledare i sju år och fick till och med en låt dedikerad till sig i Hootannany Singers ”Ring, ring här är Svensktoppsjuryn- Ulf Elfving är du där”.

En annan radioklassiker med Ulf som programledare är ungdomsprogrammet Upp till tretton som han ledde under 20 år.

Han gjorde en liten avstickare till TV, bland annat som programledare för Eurovisionsschlagern, men återvände senare till radion.

Med aktualitetsprogrammet Efter tre slog Ulf Elfving publikrekord med över  två miljoner lyssnare. För det programmet belönades han med Stora Journalistpriset 1989. Han har även fått Radioakademins Hederspris.

Sedan slutet av 90-talet har P4-publiken i Stockholm kunnat höra Elfving på stan med sändningar från bland annat stadens olika saluhallar. Platser som passar en matintresserad herre som Ulf. Han har förresten också skrivit en kokbok med recept på smörgåstårtor. Ulf är också en hängiven Djurgårdare och travfantast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista