Elfving möter...

…Kjerstin Dellert, den 29 juni i P4

Operasångerska, filmaktris, schlagerfestivalsdeltagare och teaterchef för landets äldsta rokokoteater. Snart 83-åriga Kjerstin Dellert har många strängar på sin lyra.

Under drygt femtio år som operasångerska har Kjerstin Dellert sjungit på all världens konserthus och operascener, inklusive Stockholmsoperan där hon var engagerad i 27 år. Hon har legat elva veckor på Svensktoppen, kommit fyra i Melodifestivalen, uppträtt som Sköna Helena iförd enbart badskum.  Hon har sjungit en kärleksförklaring till kungen (”O, Carl-Gustaf”) på galan som föregick kungens giftermål med drottning Silvia.

På 80-talet tog hon på sig uppgiften att rädda den 250 år gamla teatern Confidensen, Ulriksdals slottsteater i Solna. Den är landets äldsta rokokoteater som invigdes 1753 och användes av Gustaf III och Bellman.

Hon är en av få, om inte den enda sångerskan som vid sin ålder fortfarande står på scen. I sommar ska hon göra hela 42 föreställningar. Vi kommer även få se Kjerstin Dellert som en av ”Stjärnorna på slottet” i SVT i höst.

Ulf Elfving möter Kjerstin Dellert på hennes älskade Confidensen. Hör henne berätta om barndomen, männen i sitt liv och om sin telepatiska förmåga. Även kuppen mot henne där man bjöd in till ”Petting Party” hos Dellert.

Programmet sänds den 29 juni, klockan 14.03 i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".