Omröstning

Senast den 30 april ska du ha skickat in ditt bidrag.

Sedan börjar juryn sitt arbete med att lyssna på alla bidrag. Juryn tar ut sammanlagt 12 finalister. Den 7 maj kommer de 12 finalisterna att presenteras i fredagsmagasinet Fredag kl 15.00 i SR Gävleborg.

De tolv finalisterna går till tre direktsända delfinaler 7, 14, 21 juli med final 28 juli under Sommarkväll på Stortorget i Gävle.

I varje delfinal tävlar 4 artister.

Delfinalerna och finalen avgörs inför en stor livepublik och 70 000 radiolyssnare, den som går vidare som segrare ur vår final tävlar mot sammanlagt 24 andra band/artister från hela Sverige.

Det blir svenska folket och P4:s alla lyssnare som röstar fram tio tävlande till den stora finalen på Lisebergs Stora scen

Den första hälften av de 25 tävlande till Svensktoppen nästa spelas upp i P4 Premiär söndagen den 7 augusti och då startar också omröstningen. Den 14 augusti spelas resterande bidrag upp i P4 Premiär.

Lördagen den 21 augusti avgörs det vem som blir slutlig segrare i Svensktoppen nästa 2010.

Några veckor efter segern på Liseberg kommer den vinnande låten och artisten att testas som utmanare till Svensktoppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista