SVENSKTOPPEN NÄSTA 2013

Nu drar vi igång igen

Förra året gjorde Adam Sagström succé då han, som första artist, såg till att Gävleborg tog sig vidare till Sverigefinalen av Svensktoppen Nästa. Nu är det dags att leta efter årets representant, är det möjligen du?

Är du soloartist, grupp, band eller låtskrivare?

Då ska du se till att vi får ditt/ert bidrag

From den 1 Mars och en månad framåt så har du möjlighet att bli en av de som gör upp om att få representera Gävleborg.

Klicka dig in och läs projektledaren Erik Myrlunds personliga brev

Personligt brev från projektledaren Erik Myrlund:

Hej!

Nu är det mitt tredje år som projektledare för Svensktoppen Nästa. Det känns fantastiskt kul att återigen kunna ge sig in i matchen om att hitta vår nästa representant. Det enda som är frustrerande är att det helt och hållet är upp till dig/er om ni ska söker eller ej.

Hur har allting utvecklats?

2011 var mitt första år och mitt mål var då att finna en bra spridning så att så många som möjligt fick reda på vad Svensktoppen nästa var. Det resulterade i vi ökade antalet bidrag med 200%.

2012 så blev istället mitt mål att verkligen se till att Gävleborg skulle ta sig till final. Vi öppnade upp för att även band skulle få söka och uppmanade alla att verkligen lägga ner energi på sina bidrag och det gav resultat. Inkorgen fylldes av välproducerade låtar och mycket riktigt, vi tog oss till final.

2013 då? Ja i år är ju målet att vinna hela kalaset och se till att en artist eller ett band får komma in som utmanare på Svensktoppen. Och om vi lyckas med detta så kommer vi även att se denna artist eller detta band i Melodifestivalen 2014.

På vilket sätt kan jag hjälpa dig/er? 

Ja jag kan ju hjälpa artister och band att hitta låtskrivare och tvärtom. Jag kan även låna ut mitt öra om det är så att man vill att jag ska tycka till. Men i huvudsak så handlar det om att motivera er att söka till den här tävlingen. Den här tävlingen är inte bara för tonårsidoler. Den här tävlingen är till för alla och det är med den motivationen jag aktivt jobbar för Gävleborg och dess musikliv. Så vänta inte, sätt igång och skapa!

Undrar du något?

Tveka inte att höra av dig till mig på Erik.myrlund_varo@sverigesradio.se

Mvh Erik Myrlund