Det osynliga barnet. Sommar 2014

Hattifnattarna vann!

Tjuvlyssna på Det osynliga barnet
2:07 min

​Hattifnattarnas hemlighet vann priset "Bästa radiodramatik för äldre barn" vid festivalen Prix Ex Aequo i Bratislava i helgen. Det räknas som det viktigaste priset på festivalen. "Den är ett litet brilliant mästerverk", skriver juryn i sin motivering. 

Festivalen Prix Ex Aequo är väldens enda för barn- och ungdomsdramatik i radio. Bland de länder som tävlade fanns Kina, Storbritannien, Tyskland, Serbien och Kroatien.

- Att regissören Ada Berger, manusförfattaren Lucia Cajchanova, ljudteknikern Lena Samuelsson, kompositören Stefan Johansson och alla skådespelarna var briljanta visste jag. Men när vi nyss fick världens enda barndramatik-utmärkelse, blev även jag mjuk i benen. Vi är världens bästa barnradiodramatikproducenter numer, även på pappret!, säger Doreen Kanter, konstnärlig ledare för Unga Radioteatern på Sveriges Radio.

 
 
 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".