Loreen, Om du blundar ser du mer. Unga radioteatern, illustration: Matilda Ruta foto: Charli Ljung
Loreen, Om du blundar ser du mer. Illustration: Matilda Ruta Foto: Charli Ljung

Om: Om du blundar ser du mer

2:06 min

Vi lär oss att sväva i luften, styra våra drömmar, prata kurdiska och återkalla minnet av vår egen födelse, med artisten Loreen som guide.

En interaktiv drömvandring där den som lyssnar är med och skapar upplevelsen. Vi guidas in i det okända, på jakt efter glömda drömmar och borttappade minnen.

Regissören och ljudkonstnären Maja Salomonsson har bjudits in för att skapa en egen form av radiodrama. Med stor erfarenhet av soundwalks, hörlursverk och rumsliga installationer har hon specialskrivit två vandringsdraman för barn mellan 9 och 12 år. För första gången möter soundwalkformen eterradio i syfte att skapar en ny typ av lyssningsupplevelse. I tvära kast mellan humor och allvar tas vi med på en inre resa där allt kan hända.

Så här säger regissören Maja Salomonsson själv om föreställningen:

”Jag vill aktivera lyssnarens egen föreställningsförmåga och använda barnens fantasi som medskapande kraft i berättandet. Första delen utspelar sig i drömlandet där lyssnaren får vara med och skapa sin egen dröm. I andra delen tas lyssnaren med på en vandring in i de borttappade minnenas skog. Mot slutet leds lyssnaren fram till att hitta sitt eget borttappade minne.”

Idé, manus och regi: Maja Salomonsson

Ljud: Frida Englund och Maja Salomonsson

Musik: Magnus Larsson

Idé och research: Rosa Fernandez

Dramaturg: Doreen Kanter och Frida Derwinger

Producent: Frida Derwinger

I rollerna:

Berättaren: Loreen

Farfar: Björn Granath

Farmor: Kumri Kavak

Barnbarn: Liyana Kavak

Flicka: Hannin Jabboul

Ola Svensson: Kristian Hallberg

med flera…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista