Jonna Jaguar Foto: Mattias Ahlm Illustration: Matilda Ruta

Om Jonna Jaguar

Jonna är elva år och upplever inte riktigt världen som andra gör. Ibland blir det panikkaos i skallen av alla intryck - och det är då det händer. Jonna förvandlas till en blå jaguar. En jaguar som kan springa fort fort, bort från allt som är jobbigt. Men jaguarer kan bli farliga om de pressas för hårt… En ödesdiger helg blir Jonna av misstag lämnad ensam hemma i stan. Plötsligt är hon efterlyst av polisen! Vad var det egentligen som hände?

– Jonna är en speciell, fantasifull och frihetslängtande flicka som försöker navigera i vuxenland. Det är ett äventyr där barnens mod och solidaritet i slutet segrar över de vuxnas oro och dubbelmoral, säger Paula Stenström Öhman.

Manus och regi: Paula Stenström Öhman
Musik: Saemundur Grettisson aka Nya Sampan
Ljud: Lena Samuelsson
Dramaturger: Doreen Kanter och Frida Derwinger
Inspicient: Sven Philip
Barncasting: Anusha Andersson
Producent: Frida Derwinger

I rollerna:
Jonna: Lilja Östervall Lyngbrant
Storasyster Sabbi: Emelie Svensson
Mamma Yrsa: Sara Turpin
Pappa Steve: Peter Järn
Harry: Oscar Thunberg
Becka: Emma Lindblad
Lillan: Isabell Sollman
Polis: Ardalan Esmaili
Mika: Isak Dizdarevic
Polis 2 och full kille: Mathias Olsson

Övriga roller: Matilda Lindström, Majken Thörn, Olivia Olsson, Saga Gärde, Magnus Lindman, Rigmor Ohlsson, Elisabeth Lagerstedt, Frida Derwinger, Magnus Berg, Bosse Carlqvist och Ninos Chamoun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".