Frida Derwinger och Doreen Kanter tar emot pris på New York Festivals för dramat Som trolleri.

Som trolleri tilldelades guld och brons på New York Festivals

Drama för unga i Barnradion tilldelades två priser för ”Som trolleri”, guld i kategorin ”Best Children/Young Adult program” samt brons för ”Best Drama Special”.

Även podden ”1000 modiga frågor” fick brons i kategorin ”Educational”.

– Det är makalöst roligt att Barnradions produktioner får uppmärksamhet utomlands! Det här är ett bevis på att Barnradion ligger i framkant även ur ett internationellt perspektiv. Jag misstänker att juryn i USA satte i halsen när de hörde den generösa och frispråkiga ungdomspanelen i ”1000 modiga frågor” svara på frågor kring pubertet och utseende, och att de hisnade när de hörde den magiska ”Som trolleri” – som är ett av de absolut finaste draman för barn som jag hört, säger Linda Belanner, samordnare för Barnradion.

Om New York Festivals 
New York Festivals är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio. Priset har funnits sedan 1957. Mer info på: http://www.newyorkfestivals.com/radio/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista