Superpodden - gruppbild
1 av 4
Hicham Benkhalfa i Superpodden.
2 av 4
Hicham Benkhalfa i Superpodden. Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio
Alicia Reifer i Superpodden.
3 av 4
Alicia Reifer i Superpodden. Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio
Daria Stawarz i Superpodden.
4 av 4
Daria Stawarz i Superpodden. Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio

Superpodden – Sveriges första podcast av 12-åringar!

Vad händer om man låter 12-åringarna själva bestämma hur radion ska låta? Superpodden är en humoristisk dramaserie om två bästisar - Chloe och Delia - som startar en egen podcast.

I fem avsnitt snackar de om allt som rör sig i en 12-årings huvud: youtube, arga lärare, jobbiga klasskompisar, vänskap, rädslor och asiatiskt godis. Det är fnitter, pinsamheter, allvar och en hel del kaos.

Drömmen är att bli populära i skolan och kanske en dag få intervjua sina stora idoler - artisten Ariana Grande och youtubern Therese Lindgren.
Till att börja med är det inte så många kändisar som vill vara med, faktiskt ingen alls. Förutom Siri, den där rösten man kan prata med i mobiltelefonen. Men i takt med att deras podd blir allt mer känd så sätts deras vänskap på svåra prov…

De tre huvudrollerna spelas av 12-åriga Daria Stawarz, Alicia Reifer och Hicham Benkhalfa, som också är medskapare till serien. Tillsammans med regissören Laura Wihlborg har de skapat en sprakande, galet rolig och nutida serie från Drama för unga!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista