Årets tävlanden snart här!

Deadline har passerat och juryn har sammanträtt. Snart är det dags att avslöja vilka som är med och tävlar i Svensktoppen Nästa! 2010.

Tack alla ni som skickat in bidrag till årets tävling. Alla som skickat in bidrag kommer att få ett besked via mail eller post under de kommande veckorna.

Första deltävlingen äger rum den 8 juli på Stora torget i Borås i samband med Sommartorsdagarna.

Har du frågor- maila till svensktoppennasta.sjuharad@sr.se

SR Sjuhärad P4
Box 27
503 05 Borås

Årets nyheter!

Från och med nu byter den populära tävlingen Artist i Borås namn till Svenstoppen nästa! och därmed gäller några nya regler för tävlingen.

All musik ska vara original. Det betyder att inga covers är tillåtna och låten får inte vara inspelad eller marknadsförd av etablerade skivbolag.

Du kan skriva en egen låt, plocka fram en ur byrålådan eller framföra en originallåt som någon annan har skrivit.

I år finns inget husband. Det betyder att hela bandet är välkommet om du spelar i band. Är du solo måste du själv se till att någon kompar dig. Fråga en kompis eller flera om de vill vara med.

Du ska vara född eller verksam i Sjuhärad och vara minst 16 år (vara född 1994 eller tidigare).

Länkar till övrig information, tävlingsregler och anmälningsblankett hittar du i menyn till höger på skärmen.

Alla inlämnade bidrag kommer att bedömas av en jury som sedan väljer ut de som får fortsätta tävla på torget i samband med Sommartorsdagarna. Tävlingen arrangeras av P4 SR Sjuhärad i samarbete med Mitt i Borås och Borås Tidning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista