Joakim & Cecilia Strandberg

3:13 min

Joakim och Cecilia är ett musikaliskt och konstnärligt par med mycket på fötterna. Lyrik blandas med influenser från både countryrocken och folkvisa/vistraditionen - rötter som inspirerar och färgar.

Joakim Strandberg
Är sångare, musiker och låtskrivare, samt musiklärare på deltid. Bor med sin fru Cecilia, 11-årig son och hund i en liten, härlig by i Bollebygds kommun.

Joakim började sin musikaliska bana med att spela keyboard, och som låtskrivare i ett flertal rockband i övre tonåren. Tävlade med bandet Wanted i Rockslaget .

Har sedan spelat och skrivit låtar mycket inom frikyrkan, där han är en van och efterfrågad lovsångsledare med många olika musikteam bakom sig.

Som låtskrivare inom kyrkan är han mest känd för att vara upphovsmannen till "I Ditt ansiktes ljus",  en älskad lovsång som spelats i TV och radio och används flitigt i församlingar i Sverige och Norden. Den har även blivit översatt till engelska. 

Sommaren 2007 kom Joakim ut med CD:n “Som sommaren”, strax innan dess hade han släppt en CD singel, “En tur ner på stan”.
Det föll väldigt bra ut, och uppmärksammades i flera tidningar bland annat en helsida i Metro. Flera av låtarna har spelats på radio.

Han har bland annat spelat både på Skara sommarland när västtrafik hade en dag där för alla sina anställda, samt i Flunsåsparken i Göteborg.

Sen Joakim träffade sin fru Cecilia har de haft en period då de tagit mer tid för familjelivet, men musiken har självklart funnits kvar och han och hans fru Cecilia har under denna tid bland annat jobbat fram en temaspelning som de kallar ”På Väg”.

Joakim har till detta temat handskrivit texter och musik till ämnet. Temat bygger på sång och akustisk gitarrmusik, detta vävs samman genom Cecilias bildspel.

Sång och musik varvas med lyrik och det talade ordet: rakt och ärligt, men med värme och i ödmjukhet över hur det är att vandra ett liv i tro.

Senare i år kommer de att släppa sin första gemensamma CD med Joakims egenskrivna låtar från detta tema som kommer heta ”På väg”.

De finns sedan Hösten 2011 med i Musikguiden, och de satsar nu mer tid på musiken igen.

Cecilia Strandberg
Är konstnär, utbildad Bild- och formpedagog på bl.a. HDK.

Hon kommer från en konstnärs- och musikerfamilj, och både musiken, sången och skrivandet har alltid haft en stor plats i hennes liv. Cecilia är väldigt aktiv tillsammans med sin man Joakim Strandberg och spelar och sjunger mycket i kyrkor och församlingar men även i profana sammanhang. 

Har det sista halvåret börjat skriva låtar tillsammans med Joakim, och jobbar nu på material till en vis/countryrock inspirerad platta med låtmaterial på engelska. Att skriva tillsammans har fött fram ett helt nytt sound, där de båda kompletterar varandra väldigt bra. Både Countryrocken, och folkvisa/vistraditionen är rötter som inspirerar och färgar Cecilias låtskrivande och sång.

Att få skapa både konst och musik samt stå på scen och se människor bli berörda av musiken är något som är en stor passion i livet som ger oerhört mycket glädje. Att nu få göra det tillsammans som par är extra roligt! 

Joakim och Cecilia har vana både av att spela i profana sammanhang, på både små och stora scener, samt leda lovsång i olika församlingar.

Joakim är ute och spelar både själv, tillsammans med sin fru Cecilia eller med kompband.

Allt efter behov och önskemål från arrangörerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista