1 av 16
2 av 16
3 av 16
4 av 16
5 av 16
Johan Seige framförde "Endlessly falling".
6 av 16
7 av 16
8 av 16
9 av 16
10 av 16
11 av 16
12 av 16
13 av 16
14 av 16
15 av 16
16 av 16

Svensktoppen nästa 2008


Daniel Asher & Jah Covenant Band vann finalen i Västmanland 2008 med glada reggaelåten ”Happiness”.

Lyssna på segerlåten och de fem andra finalisterna och se bilder från länsfinalen som avgjordes i direktsändning inför publik i Mälarresturangen på Lögarängen i Västerås.


Daniel Asher, 39,  från Västerås gladde juryn och publiken med egna reggaelåten Happiness. Det rådde ingen tvekan om musikvalet när Daniel började skissa på segerlåten. Det är ”reggae på riktigt” som han strävar efter. ”Hur länge jag hållt på? Oj, länge...”

Jahpete i Jah Covenant Band var förvillande lik Daniel och dansade så att flätorna stänkte. Eftersom juryn inte bara lyssnade på text och musik utan tittade också på själva scenframträdandet, så hade sannolikt Jahpetes glädjefyllda gungande betydelse för segern. ”Det ska vara ett framträdande som fungerar också på finalen på Lisebergs stora scen” sa juryn.


Rosanna Lupi, Anne-Lie Viklund och Marie Gölles i Jah Covenant Band körade till segerlåten ”Happiness”.


Programledare Martin Vare delade ut diplom och blomsterbukett till segraren Daniel Asher.


Programledare Negin Sedghi framför SR:s stora truck som används vid direktsändningar.

Artonårige Carl-Johan Kihl var finalens yngste deltagare och rev ner stora applåder med egna balladen ”Within your name”. Carl-Johan berättade att han inte lyssnar särskilt mycket på annan musik. Han får sin inspiration från naturen och sin egen musik...”Singersongwriterblues med influenser av pop och rock” är Johan Seiges egen beskrivning av den musik han skapar och spelar. Johan har sysslat med musik i 30 år. På senare år har det blivit alltmer akustisk gitarr. Sedan två år tillbaka framträder han tillsammans med Rosanna Lupi, som också var med i kören till Daniel Ashers segerlåt.

Shallow Sense med ”No place to hide”. Tom Hedlund gitarr, Fredrik Blomqvist trummor, Mikael Engström sång och Victor Morsin bas.

Liz and The Hurricane Band var enda finalist som inte kom från Västerås. Elisabeth Storm och Kenneth Österberg är sambos och kommer från Ransta. De varvar olika uppträdanden med olika musiker. Den här gången framträdde de med Lollo Rosén, Anders Larm och Sören Jansson.

Det svängde rejält om Liz - Elisabeth Stolt, enda kvinnliga deltagare i finalen av ”Dagens Demo - Svensktoppen nästa” i Västmanland.

Det är Liz och sambon Kennet som utgör stommen i Liz and The Hurricane Band. Liz har skrivit text och musik till  finalbidraget ”Chicky Pow Wow”.

”Att vara livsbejakande” är målsättningen med musiken som de beskriver som ”glad 50-tals inspirerad rock”.

 
Mikael Ahlfors är född i Stockholm men uppvuxen i Västerås. Han har spelat gitarr och skrivit låtar sedan 13-års åldern. ”Glad, trallvänlig och poppig musik med influenser av rock” säger han själv om sin musik. Mikael Ahlfors föredrar att skriva och sjunga engelska texter framför svenska och gick till final i Västmanland med ”Bye, Bye”.


Juryn finaldagen bestod av Jenny Nordin, Georg Sibbern och Annika Lind. De hade en svår uppgift när det gällde att kora en enda segrare bland de sex kvalificerade finalisterna.
Det rådde spänd förväntan bland artister och publik när juryn sammanträdde.

Martina Antonino, Matilda Ekberg, Isabel Karlsson, Sandra Norén och Sofie Söderberg kom för att heja på Carl-Johan Kihl och Shallow Sense.

Till slut hade juryn 2008 bestämt sig. Det blev ”Happiness”. Programledare Negin Sedghi intervjuar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista