Olivia Strömberg i Svensktoppen Nästa 2012

Vinnare av deltävling 2: Olivia Strömberg

Målsnöret är draget för den andra delfinalen av Svensktoppen nästa Västmanland. När antalet sms-röster granskats framträder en klar vinnare denna vecka: Olivia Strömberg från Köping, med låten Yours too long. Text och musik av Simon Ludvigsson och Kurt Westling.

Den här veckans andra tävlanden, Streets of silence från Västerås, stockholmsduon STRAX, där rapparen Fronda från Västerås står för musiken och Wiktoria från Sala, fick se sig besegrade.

Oliva Strömberg är 19 år, född och uppvuxen i Köping. Första gången hon ställde sig på en scen var under en talangjakt som skolan arrangerade.

– Jag var yngst på högstadiet, hästnörd och hade ingen aning om att jag kunde sjunga, säger Olivia.

Sedan dess har det blivit flera sångtävlingar runt om i landet och olika showproduktioner, även om hästintresset aldrig heller kommer att släppa taget om Olivia.

Det är lyssnarna som bestämmer vilken av varje veckas fyra bidrag som ska gå till final, detta genom att skicka ett sms till 72250. På måndag inleds den tredje delfinalen i Svensktoppen nästa Västmanland. I potten för hela tävlingen ligger, förutom äran och möjligheten att spelas i P4, en plats att prövas på Svensktoppen. Till det kommer årets bonus: vinnaren av hela tävlingen i Sveriges Radio får automatiskt en plats i den svenska uttagningen i Melodifestivalen nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista