Simon Ludvigsson

Simon Ludvigsson till final

När den fjärde och sista delfinalen avgjordes i Svensktoppen nästa Västmanland under fredagen stod det klart att Simon Ludvigsson från Västerås tagit sig vidare till finalveckan. Men det var inte självklart att det var Simon som skulle bli den fjärde finalisten. In i det sista var kampen jämn mellan kandidaterna.

Simon Ludvigsson, som gick vidare denna vecka med sin låt "Member of my life", har hållit på med musik sen tonåren. Idag bor i Västerås med sin familj och har en hel del musikjobb i bagaget, som att jobba som trubadur säsongsvis i Österrike och med Vingresor under sommarsäsongen. Han har även sjungit för Idoljuryn och tillsamman i ett TV-program med Jessica Andersson.

"Member of my life" är skriven av Kurt "Kurre" Westling, Danne Attlerud och Joakim Törnqvist. Artisten Simon Ludvigsson

I nästa vecka går P4 Västmanland in i upploppet av tävlingen. Då har lyssnarna chans att kora den låt och artist som ska gå vidare i Svensktoppen nästa från Västmanland. Under hela veckan kan lyssnarna sms-rösta på sin favorit och på fredag den 1 juni korar vi länsvinnaren.

De andra och redan klara finalister som Simon Ludvigsson får möta är The Pitastro från Skinnskatteberg, Olivia Strömberg från Köping och Elvira Fisk från Västerås.

Förutom det här startfältet kommer ett wildcard att väljas ut bland de tävlande. Så i nästa vecka när finalen i årets upplaga av Svensktoppen nästa Västmanland genomförs kommer det att finnas fem kandidater att rösta på.

Har du frågor om tävlingen? Kolla in vår webb: sverigesradio.se/vastmanland. Eller ring P4 Västmanlands projektledare Samuel Sillén 021-4952500

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista