Lotta Persson. Foto: Frank Julin

Fokus - Lotta Persson

Det bästa med Fokus:
Du kan höra programmet fyra dagar i veckan. Nyheter från Gävleborgs län som är berörande, intressanta och överraskande.
Vi på Fokus redaktionen försöker alltid att vara agendasättande och nyhetsledande, vi tycker också att det är viktigt att fördjupa nyheter, problematisera och sätta dem i ett större perspektiv.

Och med tanke på att allt färre äger allt fler tidningar så blir vårt uppdrag ännu viktigare. Att granska, kritiskt och opartiskt och ge er lyssnare verktyg i er vardag ser jag som vår största uppgift.

Sån är jag:
När jag var liten så körde jag hem kompisarna och satte mig på diskbänken och lyssnade på radioteater. Så då kanske du förstår att jag alltid har älskat radio. Och visst är jag tacksam för att jag får arbeta med det som är och har varit mitt drömyrke.

Innan jag började på Radio Gävleborg så arbetade jag inom vården som undersköterska i 7 år på Söder sjukhuset i Stockholm och inom hemtjänsten i Bollnäs.

Numera är jag bosatt i Valbo och är sambo med en tulpanodlare och har två barn som är 6 och 7 år.

Intressen när jag är ledig är matlagning och bakning. Jag älskar även att umgås och prata. Läsa tidningar, böcker och se på film.

Önskar att jag vore lite mer intresserad av träning men tyvärr den lusten verkar inte vilja dyka upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".