Madeleine Drake. Foto: Frank Julin

Fokus - Madeleine Drake

Det bästa med Fokus:
Vi kan vara på plats där det händer när det händer. Snabbt och direkt. Vi har tid för fördjupningar av nyheter och möjlighet att berätta om det stora och det lilla som händer i både Gästrikland och Hälsingland.

Sådan är jag:
Att skriva om mig själv borde ju vara det lättaste av allt. Det finns ju massor att berätta. Som att jag måste se havet och bada i det minst en gång om året, även om det är kallt. Älskar långa skogspromenader med sambo och hund. Helst i lövskog på sommaren och i barrskog på vintern. Jag går försiktigt på is men springer på asfalt. Missar inte ett avsnitt av ”Brothers & Sisters” men hoppar alltid över Top Model.

Blev gävlebo för snart två år sedan. Bor nu i hus med garage, äppelträd, sandlåda och en underbar altan. Jag trivs jättebra här. Men så här är det. Även om jag har bott i Stockholm, Motala, Toulon, St.Marteen Falun och nu i Gävle så är det fortfarande vid Siljan i Rättvik och i skogarna kring Dalhalla som jag känner mig som allra mest hemma. ”Man kan ta kullan ifrån Dalarna, men man kan aldrig ta Dalarna ur kullan”. Fredrik Lindström har sagt att Dalarna är Sveriges kulturella frysbox. Min sambo håller med. Det gör inte jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".