Polisens arrester allt oftare stängda. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg

Fokus måndag 12 oktober

Mord i Söderhamn

27-årig man knivmördades i Söderhamn i helgen. Polisen söker nu efter en av 27-åringens bekanta, en 33-årig man som misstänkts vara inblandad i mordet.

Usel ekonomi för många av länets kommuner

Var tredje kommun räknar med en usel ekonomi nästa år och Sandviken är en av dom men i Söderhamn sticker man ut hakan och hävdar att budgeten för nästa år är mycket bra....Varför är det tufft för vissa och bra för andra?

Arbetslösheten fortsätter att stiga

En kvartsmiljon vaknade upp i morse och hade inget jobb att gå till. Unga och invandrare har svårast att få jobb men även högutbildade känner av hårdare tider och dagens nya arbetslöshetssiffor visar att ännu fler har förlorat jobben under hösten.

Älgjakten är igång

Årets Älgjakt är igång och det var förväntan i luften när älgpassen skulle delas ut i Järvsö i morse.
Återväxten av älg i Gävleborg är dålig och det sätter spår under årets jakt som har särkilda regler för att säkra älgstammen i vårt område.   

Ny förbundskapten från Hälsingland?

Kommer även nästa förbundskapten ha anknytning till Hälsingland? Vi pratar idag med Erik Hamrén som efter Lagerbäcks avhopp nu hamnat i hetluften som ett av de namn som kan vara aktuell att ta över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".