1 av 3
Ingela och Leif Mälby. Foto: Staffan Mälstam SR Gävleborg
2 av 3
Franco Bergman foto:Henrik Montgomery
3 av 3
FOTO: MIKKO STIG / SCANPIX

Fokus tisdag 13 oktober

Våld mot kvinnor

Idag häktades en 51-årige man från Gävle som misstänks för mordförsök på sin före detta hustru. I Sverige utsätts uppåt 25 000 kvinnor för misshandel varje år men mörkertalet är stort.
Kvinnojouren Blåklockan i Gävle hävdar att våldet mot kvinnor ökar.

Stamcellsbehandling i Kina

ALS-sjuke Leif Mälby från Gävle har alldeles nyligen kommit hem från sin resa till Kina. Där har han fått en så kallad stamcellsbehandling, en behandling som inte är tillåten i Sverige eller EU eftersom det inte finns några vetenskapliga bevis för att den verkligen fungerar. Men trots att behandlingen är ifrågasatt så är nu Leif hemma igen och mår bättre än tidigare.

Medborgarkontor istället för polisstationer

Idag invigdes polisens nya kontor i Bergsjö, kommunens medborgarkontor blir nu länken mellan ortsborna och polisen på flera orter i Gävleborg när poliserna ska vara mer ute bland folk. Men vad tycker då Nordanstigsborna om den nya organisationen.

Bandy VM i Moskva

Det blir VM i Bandy trots allt. Efter att Finland hoppat av uppdraget att arrangera VM och Sverige tackat nej pga ekonomiska skäl så ställde Internationella Bandyförbundet in VM. Men idag så blev det klart att Moskva nu arrangerar VM trots allt.

Men hur blir det nu? Kommer Sverige att kunna delta? Franco Bergman förbundskapten i bandy medverkar i dagens Fokus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".