1 av 2
Forsbro Kyrkas ordförande Sven Lindström (tv) tillsammans med makarna Peter Yacob och Semeia Mekaeel Fatohy. Foto: Staffan Mälstam SR Gävleborg
2 av 2
Tingsrätten Gävle Foto: Anders Ekholm

Fokus torsdag 15 oktober

Ungdomsligor i Gävle misstänks för flera brott 

Just nu pågår två olika rättegångar mot två grupper av ungdomar i Gävle som misstänks för en mängd olika brott rån, misshandel, narkotikabrott och bilstölder.

Stoppad avvisning ger nytt hopp om framtid i Sverige

Avvisningshotad irakisk kvinna kan stanna i Sverige och söka uppehållstillstånd här det står klart efter att Migrationsverket valt att upphäva ett tidigare beslut.

Vita käppens dag över hela världen

Hur är det att leva som synskadad i trafiken? Vet folk vad den vita käppen betyder?
idag följer vi med på en käpp-promenad genom Gävle stad och får uppleva hur det är att vara ute i trafiken tillsammans med bilister, cyklister och andra utan att kunna se.

Få vill hjälpa flyktingar

Intresset för att jobba frivilligt inom Röda Korset i Bollnäs och Ovanåker är lågt. Framförallt behövs fler som jobbar med flyktingärenden, hjälper till att söka efter anhöriga och annat.
Men få vill jobba ideellt trots att behovet är stort.

Vem går till final i World Cup i bandy?

World Cup i bandy har flyttat från Ljusdal till Sandviken. Idag drog det igång och länslagen SAIK, Broberg, Bollnäs och Edsbyn finns på plats och kämpar om en plats i finalen tillsammans med lag från Ryssland, Finland och Norge och resten av den svenska bandyeliten.

SR Gävleborg sänder från kvartfinalerna, semifinalerna och finalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".