1 av 5
Ett flyktingbarn ligger i ett komaliknande tillstånd på grund av psykisk stress. Foto Malin Hoelstad / SvD / Scanpix
2 av 5
Författaren och journalisten Gellert Tamas synar den svenska asylpolitiken i "De apatiska". Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
3 av 5
Pensionären Berit Söderhäll i Gävle med den namnsinsamling som nu startats som en protest mot Folksam. Foto Anders Ekholm SR Gävleborg
4 av 5
Landshövding Barbro Holmberg vill i dagsläget inte kommentera den politik som fördes när det gällde de apatiska flyktingbarnen under den tid hon var Migrationsminister. Foto Filip Stiller SR Gävleborg
5 av 5
Laila Lindberg specialpedagog i Söderhamn. Foto Jenny Sanner Roosqvist SR Gävleborg

Onsdag 21 oktober

Apatiska barnen får upprättelse

De apatiska flyktingbarnen och deras familjer har fått upprättelse efter en ny utredning, en granskande bok av journalisten och författaren Gellert Tamas och en politisk pudel av Mona Sahlin i lördags. Nu inleder Socialstyrelsen en översyn av frågan om de apatiska flyktingbarnen. Men Gävleborgs landshövding Barbro Holmberg som tidigare var Migrationsminister vägrar att kommentera frågan i dagsläget.

Vad betyder upprättelsen och den före detta migrationsminsterns tystnad för dem som jobbar med apatiska barn? Hör specialpedagogen Laila Lindberg från Söderhamn som aldrig har tvivlat på de apatiska barn hon har jobbat med.

Pensionärer rasar mot Folksam

Närmare en halv miljon pensionärer rasar mot försäkringsbolaget Folksam efter kraftiga försämringar av grupplivförsäkringen. För många är det pengarna till begravningen det handlar om. Värdet på den så kallade begravningsförsäkringen kommer nämligen att halveras från och med årsskiftet nästa år.

Pensionären Berit Söderhäll i Gävle som har betalt försäkringspremier i åtta år är en av dem som känner sig lurad och hon berättar att det nu är stora protester på gång mot Folksam eftersom pensionärerna känner sig lurade.

 

Vargjakt

Idag klubbades regeringens förslag på ny rovdjurspolitik igenom i Riksdagen. Hela förmiddan debatterades förslaget som bland annat går ut på licensjakt på varg och en begränsad vargstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".