Eva-Britta och Gösta Nätfalk i Hudiksvall. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg

Måndag 26 oktober

  • Idag avslutades rättegången mot tre ungdomar som står anklagade för bland annat sex personrån, grov misshandel, rån och stöld. Vår reporter Anders Ekholm fanns på plats under slutpläderingarna.
  • Redan nu har många skolor infört godisförbud mot kafeterior, men en skolläkare från Bollnäs vill gå steget längre och förbjuda försäljning av lösgodis i affärerna, eftersom föräldrar då skulle få lättare att säga nej. 
  • Gösta Nätfalk i Hudiksvall levde med fel diagnos i sex år - och efter en enkel operation fick han sedan livet tillbaka. Hur vanligt förekommande är det här? 

Stor rättegång avslutas i Gävle
idag avslutades rättegången mot tre unga män som står åtalade för hela 23 åtalspunkter - bland annat sex personrån i Gävle, grov missandel, hot, stöld och narkotikabrott. Anders Ekholm var vår reporter på plats under slutpläderingarna idag och berättar om åtalet.

Lösgodisförbud? 
Ett folkhälsonätverk med skolläkare Lennart Persson från Bollnäs i spetsen har i en skrivelse till folkhälsoministern Maria Larsson föreslagit bland annat att lösgodis borde förbjudas, för att motverka det de kallar överviktsepidemin.Fel diagnos - i sex år


I sex år trodde Gösta Nätfalk i Hudiksvall att han led av sjukdomen Parkinson. Men de mediciner han fick hjälpte inte utan han blev bara sämre och sämre. En envis hustru och en tidningsartikel ledde läkarna på rätt spår och hösten 2007 kunde en enkel operation ge 71-årige Gösta livet tillbaks.

Carsten Wikkelsö är läkare på NPH-enheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg där man är ledande inom området. Hur vanligt förekommande är det här? Vad ska man höra om man misstänker att man fått fel diagnos?

Sandhack #7
Höstlovet har dragit igång och med den följer också aktiviteter av alla de slag för barn, ungdomar och oss vuxna också för den delen. En del passar på att vara utomhus innan

Idag drar Sandhack igång i Sandviken för sjunde gången. Vi har med oss arrangören Tommy Nordling, som slog upp dörrarna klockan 2 idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".