1 av 3
Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 3
Läkerol arena. Foto Magnus Hansson
3 av 3
Kommunalråd (S) Per Johansson.

Fokus tisdag 27 oktober

Bollnäs sjukhus privatiseras

Större delen av Bollnäs sjukhus kommer att läggas ut på entreprenad det gav landstingsmajoriteten klartecken för igår.

Dom delar som ska upphandlas är all operationsverksamhet och all medicinsk verksamhet, det vill säga dom största verksamheterna på sjukhuset.

Och beskedet möttes av blandade reaktioner bland personalen. Så här reagerade Sten Jonsing som jobbar på Operationscentrum på sjukhuset.

Bollnäsbor välkomnar en privatisering

80 procent av Bollnäs sjukhus ska alltså privatiseras. Men vad tycker då Bollnäsborna om dethär? Magnus Hansson har varit på stan i Bollnäs för att ta reda på det.

Landstinget hoppas att det här ska resultera i sänkta kostnader

Det var i november förra året Landstingsfullmäktige beslutade att lägga ut Bollnäs sjukhus på entreprenad. Men vad är det som har styrt vilka verksamheter som landstinget väljer att behålla och driva själva och vilka som privatiseras?

Ann Margret Knapp landstingsråd (S) och Patrik Stenvard oppositionsråd svarar.

Brynäs tänker inte bygga någon C-hall

När Läkerol Arena byggdes i Gävle fanns ett avtal mellan Gävle kommun och Brynäs Arena.  Avtalet innebar att Brynäs skulle bekosta en ny hall till en kostnad av 15 miljoner kronor.
Men nu backar Brynäs de tänker inte bygga någon hall.

I Gävletrakten finns det idag fyra idrottsföreningar: Brynäs, Hille-Åbyggeby, Strömsbro och Hagaström som alla tränar utomhus utan tak och som är intresserade av att få istid i en hall.

Flera idrottsföreningar hoppas på en ny hall

Bengt Mickelsson ordförande Hille Åbyggeby IK som har ni har 170 aktiva barn och ungdomar i ishockeyskola och ungdomsverksamhet.

Gävle kommun tänker inte ge Brynäs mer pengar

Brynäs säger alltså nej till ett hallbygge men det kan tänka sig att finansiera den nya hallen med 15 miljoner kronor om Gävle kommun betalar mer i hyra till Läkerol Arena som kostat mer än vad Arenabolaget räknat med

Men Per Johansson socialdemokratiskt kommunalråd säger att kommunen inte tänker betala mer i hyra. Per Johansson kommunalråd (S)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".