Tisdag 3 november

Sårbara datorer

I morse brakade den dataserver ihop som håller ordning på miljontals reservdelar till ett stort antal bilverkstäder i hela landet, flera av dem i Gävleborg, och förra veckan blev Mittmedias nyhetssajter på webben helt utslagana av en stor hackerattack.

Hur beroende är vi idag av våra datorservrar, hur vanligt är det att de kraschar och vilka misstag gör företagen? Hör Martin Ståhl, it-rådgivare i Gävleborg om hur sårbara vi är i dagens databeroende samhälle.

Folkshögskolor ska motivera utförsäkrade

Personer på väg att utförsäkras från Försäkringskassan eller de som lever på socialbidrag får nu hjälp av Folkhögskolorna i Forsa och Bollnäs att hitta ut i arbetslivet. Sedan första juni pågår projektet Motivationshöjaren på Folkhögskolorna i Forsa och Bollnäs.

Kährs går i graven

Och så följer vi med anställda hos golvtillverkaren Kährs i Ljusdal som den här veckan upphör med all tillverkning och en epok går i graven. Många av de 70 som sades upp i våras har jobbar länge.

Oväntade pengar för bomhusungdomar

Hör om det oväntade tillskottet av pengar till Bomhus ungdomsföreningar.

Glada Hudikteatern vill växa

Hudiksvalls stolthet, Glada Hudikteatern, har ansökt om ökat ekonomiskt stöd från kommunen för att kunna vidga sin verksamhet och bland annat starta teatergymnasium för utvecklingsstörda och göra Hudiksvalls teater till en fast scne för Glada Hudikteatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista