1 av 4
Lyssna på oss, tycker några av ungdomarna på Bergsjö Centralskola. På bilden syns Mimmi Ingelman-Åslund, Josefin Wallin, Isabel Åström, Emil Thyr och Niklas Roos. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
2 av 4
Kicki Källström-Gernäs representerar ungdomarna i Nordanstig och startade Ungdomsrådet för två år sen. Foto: Hasse Persson
3 av 4
Alf Bolhlin, anser att det är viktigt att "Visionsresan " får pengar för en biljett till en bra och konkret mål för framtiden i Nordanstig.
4 av 4
Metalls klubbordförande Stefan Halvarsson ska försöka rädda så många jobb som möjligt på SNA i Bollnäs. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg

Onsdag 11 november

Namninsamling mot hyreshöjning

Hyresgästföreningen  i Sandviken protesterar nu mot Sandvikenhus planer att höja hyrorna med 4.8 procent. Idag så lämnade man över namnlistor med över 1200 underskrifter. Vad säger Hyresgästföreningens ordförande, Bo-Inge Andersson - vad är en rimlig hyreshöjning och hur ser han på möjligheterna att få igenom det?

Vi pratar även med ordförande för Sandvikenhus, Håkan Bengtsson, som idag fick ta emot namlistorna.

Visionresa i Nordanstig

Vad ska det bli av Nordanstigs kommun som ligger inklämd mellan Hudiksvall och Sundsvall? De svaren efterlyser kommunledningen och vill ha hjälp av alla 9256 Invånarna. Nordanstig är en krympande kommun, år 2008 föddes 87 barn här. För dom och alla andra har "visionresan" börjat.

Varsel i Bollnäs

Dagen efter att SNA Europe meddelat att 66 av 149 tjänster ska flyttas till Vitryssland sitter fack och arbetsledning i möte om hur det ska gå till. Vilka delar av produktionen ska flyttas utomlands och vilka stannar i Bollnäs? Vi får kommentarer från facket.

Hur mycket pengar finns att tjäna på att flytta verksamheten till ett låglöneland? Lars Bengtsson är professor på institutionen för teknik och byggd miljö på Högskolan i Gävle och har skrivit ett antal böcker om företagsstrategier, bland annat "Alternativ till outsourcing". Han finns med oss i studion för att svara på frågor om hur effektiva andra utflyttningar varit och i vilka faror som finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".